Teriyaki Soslu Tavuk

ref8

Teriyaki Japon Mutfağında bir pişirme tekniğidir. Teri-yaki; Parlaklık ve Izgara kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşur.

Malzemeler:
Tavuk göğsü
1 Soğan
2 diş Sarımsak 
Zencefil
Teriyaki sos
Soya sosu
Bal
Susam
Garlic Italian, tuz, karabiber
Sıcak su

Hazırlanışı: Tavukları şeritler halinde geriye kalan tüm malzemeleri ( Soğan sarımsak ve zencefil ) küçük küçük doğrayıp sosları, yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar balı ve baharatlar karıştırıp marine ediyoruz. Malzemeyi örtecek kadar sıcak su koyuyoruz ve bir wok tavada kendi buharında pişiriyoruz. Tavuklar suyunu çektikçe marine sostan döküyoruz. Kendi kendine stir-fry usulü pişmeye bırakıyoruz.
Tatlı Acı Sosa ( sweet n sour sauce ) bandırıp yiyoruz. Afiyetler.

*Yanına Basmati pirinçten sade pilav ile servis edilebilir.

Tarif: Mine Seymenli

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s