Hardal soslu kremalı tavuk ve baharatlı patates

323J

Malzemeler: (2 kişilik)
4 parça talenks 
2 soğan
1 kutu mantar
2 küçük kutu krema(kremayi az isteyen 1 kutu da kullanabilir)
2 çorba kaşığı hardal( tercihe göre artıralabilir veya azıltılabilir)
Tuz
Karabiber
Kekik

Baharatlı Patates Malzemeleri:
4 orta boy patates
Pul biber
Kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Ayçiçekyağı

 

Hazırlanışı: Tavukların her iki tarafını yağda kızartıyoruz. Tavuğu yağa koyduğumuzda üzerine tuz, karabiber ve kekik serpiyoruz. Tavukları çevirince aynı şeyi diğer tarafına da uyguluyoruz. Tavuklar kızarınca tavukları ayrı bir yere alıp, aynı tavada yarım halka şeklinde doğranmış soğanları kızartıyoruz ve sonra mantarları ekliyoruz. Soğan ve mantar üzerine de yine karabiber, tuz ve kekik serpiyoruz. Hazır oldukları zaman soğan ve mantarların üzerine tavukları koyuyoruz ve krema ile hardalı ekliyoruz. Bir taşım kaynayınca yemeğimiz hazır.

Patatesleri küp küp kesip tüm malzemeleri karıştırın ve fırına verin 180 derecede 40-45 dakikada yemeye hazır.

Tarif: Utku Faruk

Reklamlar

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s