Mozaik Pasta

323B

Mozaik pastanın çok bir tarifi yok aslında ama benim tahminim farkı yaratan kakaonun ta kendisi oldu. Bildiğiniz üzere Kıbrıs ta satılan kakaolardaki kakao oranı %10 ve biraz üzerinde. Ben bu mozaik pastayı yaparken Fransa’dan aldığım Nestle’nin %100 kakaosunu kullandım. Sanırım farkı yaratan da o oldu. Birde tarifi aslında ablam Nurcan Dalkılıç Erbulak ‘dan aldım. Kendisi tatlı konusunda çok çok iyidir. Tarif onun.

Malzemeler:
3’lü paket petibör bisküvi
1 küçük paket Alaska kutu sütü (hani üstünde mavi gözlü yaşlanmayan çocuk resmi olan)
Tabi ki Kakao – dediğim gibi %100 bulabiliyorsanız süper olur ama yoksa da bulabildiğiniz en yüksek oranı kullanın
1 çay kaşığı vanilya özü (sıvı halinde olanlardan)

Hazırlanışı: Genişce bir kaba bisküvileri 4 parça olacak şekilde kırıyoruz. Çok küçük parçalara ayırmayın zaten yoğururken küçülecekler. Sonra kakao ekleyip -zevkinize göre, ne kadar çok kakao olursa o kadar bitter olacaktır- bisküvilerle karıştırıyoruz. Onun ardından kutu sütünü üzerine gezdirip 10 dakika kadar bekletiyoruz. Üzerine vanilyayı da ekliyoruz.

Geldik yoğurma kısmına. Bisküvilerle birlikte iyice yoğurdukça elimize yapıştığını farkedeceksiniz. Yoğurdukça bu yapışkanlık azalacaktır. Sonrasında şekil vermek için içeriği streç film içerisine alıp, iyice kapatıp, dilediğimiz şekli verebiliriz. Sonrasında 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

 

Tarif Sahibi: İbrahim Dalkılıç

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s