Yoğurtlu ve Meyveli Granola

320 H

Granola için malzemeler:

1 bardak yulaf ezmesi
1 avuç ceviz içi
1 avuç fındık
Kuru meyveler ( erik,kuru kayısı, üzüm, vb.)
vanilya
 4 çorba kaşığı bal
 4 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı tarçın
süzme yoğurt
Bal
 
Süsleme için:
Dilediğiniz meyveler (ben kumkuat, portakal ve çilek kullandım)

 

Hazırlanışı: Yulaf, küçük parçalara kesilmis kuru meyveler, fındık ve ceviz, vanilya tarçın ile karıştırılır. Tereyağı eritilip içine bal eklenir. Daha sonra uulaflı karışım ile tereyağı ve bal karıştırlır. Birbirlerine iyice yedirilir. Yağlanmış bir kaba yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk alıp kıtırlaşıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca şeritler halinde kesilip buzdolabında bekletilir. Buzdolabında bekletme işleminde birbirlerine yapışmamaları için üst üste koymayın.

Süzme yoğurdun içine bal konulup çırpılır. Kabınıza bir yoğurt bir granola olmak üzere koyup istediğiniz meyveleri de ekleyip yiyebilirsiniz. Dilerseniz granolaları sade de yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Tarif: Derya Eriş

Reklamlar

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s