Mocha ve Baileys’li Kek

316 B

Malzemeler:
1.5 yemek kaşığı sert toz kahve
3/4 bardak sıcak süt
115 gr tereyağı 
1/2 bardak esmer şeker 
1 adet yumurta 
1+2/3 bardak kek un
1 tatlı kaşığı karbonat 
60 ml Baileys 
Çikolatalı Krema 
200 gr sade çikolata
75 gr tuzsuz tereyağı 
120 ml çırpılmış krema

 

Hazırlanışı: Kahveyi sütle demleyin ve süzüp soğutun. Tereyağı ve şekeri birlikte eritin ve yumurtayı ilave edin, üzerine un, karbonat ve kahveli sütü ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba döküp yaklaşık 40dk 180°C fırında iyice pişirin. Pişince üzerine Baileys  dökün. Krema için çikolata benmari usulü eritilir ve içerisine tereyağ ve çırpılmış krema karıştırılır ve soğuyunca kekin üzeri kaplanır.

Tarif: Funda Altıntaş İnançoğlu

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s