Kıbrıs Usulü Ekmek Kadayıfı

312 A

Malzemeler:
1 paket ekmek kadayıfı

6 Su bardağı su
5 Su bardağı şeker
Yarım kilo Nor/Lor
1-2 Çorba kaşığı çiçek suyu
Badem ve/veya Ceviz(dövülmüş,ezilmiş ne denir emin değilim)

 

Hazırlanışı: Büyük bir tencereye belirtilen miktarlarda su, şeker ve çiçek suyu konduktan sonra iyice karıştırılarak şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.

İki katmandan oluşan ekmek kadayıfının katmanları ayrılır ve bu sıvı karışımı ile ıslatılır.

Bunun ardından ezilmiş Nor/Lor, biraz şeker ve bahar karıştırılarak oluşturulmuş harç konularak, üzeri diğer parçayla kapatılır.

Ilık şerbet, hazırlanmış olan kadayıfın üzerine azar azar dökülür.
Kısık ateşte pişirilirken, üzerine kaşıkla şerbet gezdirilir. Şerbeti çekinceye kadar bu işleme devam edilir.

Sonra buzdolabında soğutulup, üzerine badem veya ceviz konularak servis edilir.

Afiyet olur zaten o kendiliğinden.

Tarif: Irmak Bakay Chauchat

Reklamlar

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s