Sibya Tava

sibya

Malzemeler:
1 ½  kilo sibya

½  bardak zeytin yağı
½ bardak ayçiçek yağı
½  bardak sirke
½  bardak kırmızı şarap
Defne yaprağı 
Bütün karabiber
Bir tutam tuz

 

Hazırlanışı: Sibyalar yıkanır, kare kare kesilir ve tavaya alınır. Sibyalar kendi suyunu çekene kadar bekletilir. Bu işlem kısık ateşte yapılır. Suyunu çektikten sonra yağlar ilave edilir ve biraz kavrulduktan sonra şarap, sirke, defne yaprağı, bütün karabiberler ve bir tutam tuz eklenir akıdelene kadar kısık ateşte kaynatılır.

Afiyet olsun.

Tarif: Mehtap M. Sayıner

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s