Fırın Poşetinde Lagos

606 G
Malzemeler:
1 adet tek kişilik Lahoz

2 orta boy patates
1 soğan
1 büyük domates
2 defne yaprağı
Öğütülmüş Karabiber
Kekik
Zeytinyağı
1 ince adet rendelenmiş sarmısak
İnce doğranmış Maydonoz
1 Adet Limon
1 Adet fırın poşedi
Yarım tatlı kaşığı un
Hazırlanışı:Öncelikle biraz zeytinyağı, yarım limon suyu, ince doğranmış maydonozlar ve rendelenmiş sarmısağımızı bir kapta karıştırıyoruz. Sonra fırça ile balığın iç kısmına iyice sürüyoruz. Ardına balığın ik itarafında da 3 er kesik atıp o kesiklerin içine de malzememizi iyice doldurduktan sonra geri kalanınız tüm balığın her tarafına sürüyoruz. Ardına fotoğraftaki gibi patates, domates ve soğanlarımızı ince dilimler halinde doğruyoruz.
Fırın poşedinin içine yarım tatlı kaşığı un koyarak ağzını elimizle kapatıp un her tarafına bulaşacak şekilde çalkalıyoruz. Geri kalan unu boşaltabiliriz. Poşetin en altına üzeri karabiberlenmiş patateslerimizin yarısını diziyoruz. Ardına üzeri kekiklenmiş domateslerimizi diziyoruz, Hemen üzerine soğanları dizdikten sonra balığın altta kalacak kısmına 1 adet defne yaprağı yapıştırıyoruz. Bu defa tersine aynı şekilde defne yaprağı, soğan, domates ve patatesleri diziyoruz. Fırın poşedinin ağzını iyice kapattıktan sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda 30-35 dakika pişirdikten sonra balığımız hazır.
Yanında da garayağlı bol limonlu bir salata mis

Herkese afiyetler.

Tarif:Alp Galip

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s