Ananas Aşkına

531A

Ananas Aşkınaa
Bu pazara da ananas yakışır diyorum.
 
Malzemeler:
60 gr tuzsuz margarin
100 gr light esmer şeker
Dilimlenmiş ananas (aldığım kutuda 10 adet vardı ona göre yerleştirdim)

çapı 22 cm civarı olan kelepçeli bir kek kalıbına eritilmiş margarini döküp her tarafına yayılmasını sağlıyoruz.100 gr esmer şekeri kalıbımızın her yerine serpiyoruz ve üzerine ananas dilimlerini yerleştiriyoruz. Kenar kısımlardaki ananas dilimlerini yarım keserseniz kek karışımı içine dönünce altta kalırlar ve yanmazlar. Kek karışımını hazırlayana kadar buzlukta bekletiyoruz.

Kek için;
220 gr kek un
1 pk kabartma tozu
Yarım pk karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
115 gr tuzsuz margarin
150 gr light esmer şeker
50 gr şeker
1 yumurta
60 gr yogurt (ben süzme kullandım)
120 ml süt
60 ml ananas suyu
Bir paket vanilya
Hazırlanışı: Unu, kabartma tozunu karbonatı ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz. Başka bir kapta erittiğimiz margarinimizin içine esmer şekeri ve şekeri ilave edip hızlıca çırpıyoruz. İçerisine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (Çırpma işlemini elde gerçeklestiriyoruz.) Daha sonra sırasıyla yoğurt süt ananas suyunu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Un karışımımızı da ekleyip en son vanilyayı ekleyerek parça kalmadan iyice çırpılana kadar çırpıyoruz. Daha sonra dizdiğimiz ananasların üzerine döküp üzerini folyo ile kapatıp 25 dk 180 derece fırında pişiriyoruz. Folyosunu alıp 20 dk daha pişiriyoruz. 10 dk bekletip kalıptan çıkartabilirsiniz. Vanilyalı dondurma çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Tarif: Nihan Yusufoğlu

 

Reklamlar

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s