Fırında Deniz Tarağı

626 B
Malzemeler:
300 gram deniz tarağı (scallops)
Kaşar peyniri
3 diş sarımsak
Beşamel sos (istediğiniz miktar kullanabilirsiniz 1 bardak süt e 1 yemek kaşığı un )
Baharat (toz olmayan safran kullanmanızı tavsiye ederim)
Tereyağı

Hazırlanışı:Deniz taraklarını yumuşayana kadar haşlayın. Bir tavada tereyağı ve 2 diş doğranmış sarımsağı tavada soldurun sonra içine deniz taraklarını koyup istediğiniz baharatlarla tatlandırıp biraz çevirin. Daha sonra fırın tepsisine alıp üzerine beşamel sos dökün . Ben hem içine hemde üzerine kaşar peyniri koydum. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Tarif:Evren Özbir

 

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s