Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği

806 E

 

Malzemeler:

1 ½ kg un

yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tuz

Köy ekmeği maya

1 paket damla sakızlı vanilya

Tarçın

Susam

 

Hazırlanışı: Öncelikle mayanızı çoğaltıp birazını başka zaman yine kullanmak için artırın ve buzdolabına koyun (1 portakal büyüklüğünde hamuru ayırın ) Sonra geri kalan malzemeleri yoğurup daha önceden ıslattığınız ve tepsiye yaydığınız susama bolca bulayın. 160 derece fırında  alt üst 1 saat pişirin.

Tarif:Pınar Kırmızı Ruso

 

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s