Mixed Vegetable-Seafood Paella

807 I

 

Malzemeler:
Karışık deniz ürünü (mixed seafood)
Dilimlenmiş lahos fillet parçaları
2-3 diş sarımsak
1 küçük soğan
7-8 cherry domates
Donmuş iç bezelye, havuç, brokoli, karnıbahar
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
Esmer pirinç
(Not: Paella’da kullanılan pirinç mutlaka sişman, iri taneli pirinç olmalıdır. Basmati veya Yasmin pirinç paella için uygun değildir.)
Zeytinyağı
Safran
1 yemek kaşığı Oyster sos
Tuz
Karabiber
Tatlı yada acı paprika biber
Limon

 

Hazırlanışı: Derin bir tavada çok az zeytinyağında sırasıyla soğanlar, sarımsaklar, deniz ürünleri sonra donmuş sebzeler, biberler, cherry domatesler iyice çevrilir ve sularını salana dek pişirilir. Pirinç eklenip karıştırılır, tüm baharatlar, oyster sos ve sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.

Pirinç bütün suyunu çektiğinde ocak kapatılır. Üstü bir bez veya kağıt havlu ve alüminyum kağıtla kapatılarak 5-10 dakika dinlendirilir. Daha sonra, içinde pişirildiği ve adını da almış olduğu tipik tavasıyla limon dilimleriyle birlikte servis edilir.
Paella, ocaktan aldığınızda hafif sulu olmalı. 15 dakikalık pişirme süresini bu doğrultuda azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
Yanında rokalı bir salata ile tabii ki ¡Buen provecho.

Tarif:Mine Seymenli

 

 

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s