Norlu Kabak Çiçeği Kızartması

807 C

 

Çeşme Alaçatı’da Asma Yaprağı’nda yediğim ve bunu mutlaka denemeliyim dediğim tarif.. Ege yöresine aittir.

Malzemeler:
20 adet kabak çiçeği

300 gr nor peyniri

Nane

Kızartma bulamacı için;
1 maden suyu

1 bardaktan 1 parmak eksik un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı: Bir kasede peyniri iyice ezip içerisine naneyi ekleyin. Kabak çiçeklerini tomurcuklarını çıkararak doldurun ve ağzını pişerken dağılmaması için sıkıca kapayın. Hazırladığınız harca bulayıp sıvı yağda altın rengi olana kadar kızartın.

Tarif:Aydın İnce Öztenay

Yorum yap !