Kayık pasta

801 H

Malzemeler:

125 gr margarin
2 kabartma tozu
½ paket vanilya
3 yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 ½ su bardağı badem(rondodan geçirilmiş)
1 bardak galeta unu
1 bardak şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı kakao
Kayık pasta kalıbı (12-18 adet olursa iyi olur)

Hazırlanışı: Öncelikle 2 yumurtayı bir kapta çırpıp  üzerine ½ margarini bıçak yardımıyla yumurtaların olduğu kaba kesiyoruz. Daha sonra ½ paket kabartma tozu ve ½ paket vanilya koyuyoruz, üzerine 6 kaşık toz şeker ve aldığı kadar unu üzerine ekliyoruz.

Hamurumuzu hazırladıktan sonra üzerini örtüp bekletiyoruz.

İç harcı için; 1.5 bardak bademi rondodan geçiriyoruz, içine 1 bardak galeta unu, 1 bardak normal şeker, 1 fincan sıvı yağ, 1 fincan süt, 1 yumurta,1 kabartma tozu ve 1 vanilya ekliyoruz. Daha sonra zevke göre kakaomuzu iç harca ekliyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamuru elimizde yuvarlak ince daire şekline getirip kalıbımızın içine bastırarak koyuyoruz, içine de hazırlamış olduğumuz harçtan 1 kaşık koyuyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tarif:Pınar Nurtunç

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s