Karidesli Frittata

725 B
Malzemeler:
Karides
Sıvı yağ
Limon
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Taze soğan
4 yumurta
Ricotta peyniri

Hazırlanışı: Öncelikle frittata ispanyol omleti yani derin (pan tipi) ve fırına girebilen bir tavaya ihtiyacınız var. İlk olarak karidesleri yağda, limon ve tuz ile yüksek ateşte soteledim ve kenara aldım. Sonra tavada 1 yemek kaşığı salça ve taze soğanları soteledim ve kenardaki karidesleri de ekleyim hemen bir çevirip yeniden kenara aldım. 4 yumurtayı çırpıp tavaya döktüm. Altı pişip üstü sulu kıvamdayken karidesleri ekledim ve ricotta peynirini de ekleyim 200C’lik fırında 3-4 dakika pişirdim.
Tarif:Buğra Akıncı

 

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s