Çıtır Börek

727E

Malzemeler
3 adet yufka,
1 yumurta sarısı,
1 su bardağı su,
Yarım paket margarin,
Çörek otu.
İçi için;
500 gr. lor peyniri,
Maydanoz,
Kara biber,
Kırmızı biber.

Hazırlanışı: İç harcı için maydanozlar ince olacak şekilde doğranır. Peynir ve baharatlarla birlikte bir kasenin içerisinde karıştırılır. Margarin bir kabın içerisinde eritilir ve üzerine su ilave edilerek karıştırılır. Yufkalar düz bir zemin üzerinde, aralarına yağlı su karışımından sürülerek üst üste konulur.
Yufkalar önce 2’ye sonra 4’e daha sonra toplamda 16 adet eşit üçgen olacak şekilde bölünür. Üçgenlerin geniş kısımlarına hazırlanan iç harcından konulur ve rulo şeklinde sarılır. Sarılan börekler fırın tepsisine yerleştirilerek üzerilerine yumurta sarısı sürülür. Son olarak, üzerilerine çörek otu serpiştirilip, tepside 15-20 dakika kadar bekletilir. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Tarif: Gülistan Mehmet Aksoy

Reklamlar

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s