Hindi Korma

727F

Malzemeler
İki paket hindi şiş
1 küçük paket krema
Bir kutu ananas
Bir poşet hindistancevizi rendesi
3-4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı curry
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: İki tava alın. Bir tavanın içine hindilerinizi ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin. Diğer tavaya kesilmiş sarmısaklarınızı 1 yemek kaşığı ısınmış sıvı yağın içerisine bir kutu suyu süzülmüş ananasla birlikte ekleyin. Anansın suyunu ayrı bir yerde muhafaza edin. Ananslar kızarana kadar pişirin. Hindileriniz piştikten sonra içerisine ananas suyu, baharatlar ve pişmiş ananaslarınızı ekleyip biraz daha pişirin. En son yemek kreması ve hindistancevizi rendesini ekleyin. Suyu azalırsa bir bardak su eklenebilir. Ben yanında esmer pirinçle servis ettim. Her zaman kontrast renkler yanyanayken hem göze hem damağa hitap ettiğini düşünenlerdenim.

Tarif: Ayşe Okan

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s