Tavuklu Krep

629D

 

t

Hazırlanışı: Öncelikle çelik tencerenin altına az miktarda tereyağı sürerek erittim. Tavuklarımı ve mantarlarımı atıp iyice karıştırarak yaklaşık on beş dakika soteledim. Lezzet vermek için zeytinyağı, karabiber ve tuz da ekledim. (teflon kaplama tavalar’ın kanser yaptığı tartışması sürdüğü için bugünlerde sadece çelik kullanmaya karar verdim).

Malzemeler (krep hamuru için)
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kapta iyice çırpıp kepçe yardımı ile hafif tereyağı koyduğum tavaya döktüm. Çevirerek yaklaşık 2-3 dakika pişirdim.
Hazır olan kreplerimi içleri açık şekilde pişirme kağıdı koyduğum tepsiye yerleştirdim. Tavuk harcımı içlerine doldurup kapattım. Ben iki farklı şekilde kapatmayı tercih ettim. Hem rulo olarak hem de yarım ay şeklinde. Kapattıktan sonra birleşme yerlerine rendelenmiş peynir döktüm. Evde hazırda cheddar vardı, kullandım. Siz başka peynir ile de yapabilirsiniz.
180 derece ısıttığım fırına vererek peynirler eriyene kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirdim.
Fotoğraf çekmekle uğraştığım için sıcak sıcak tüketemedim maalesef. Soğuk soğuk tükettim.

Tarif: Gürcan Topukçu

Reklamlar

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s