Tembel İşi Katmer Tatlısı

 

629A,

Canınız katmer mi çekti beze açmaya dermanınız mı yok elinizdeki malzemelerle katmer tadını mı yakalamak istiyorsunuz? İşte size en pratik tarifi.

Malzemeler:
1 paket hazır yufka
Tuzsuz nor
Badem
Tarçın (bahar)
Şeker
Sıvı yağ (zeytin yağıda olabilir)

Hazırlanışı: Yufkaları açıp bir fırça yardımıyla sıvı yağı yufkamıza yayıyoruz. Önceden iç harcı için hazırlamış olduğumuz (badem bahar nor) harcı yağlanmış yufkamıza yayıyoruz üzerine de arzu ettiğiniz kadar şeker yayıyorsunuz sonrasında ise yufkamızı rulo şeklinde sarıp tepsimize yerleştiriyoruz üzerine de fırça yardımıyla sıvı yağ koyuyoruz. Son olarak ise bir kaşık şekeri üzerine serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz. Sonrasında tatlımız servise hazır. Herkese afiyet olsun.

Tarif: Eda Üregül

 

Reklamlar

Yorum yap !

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s