Malzemeler:
1 adet ananas
Karides
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 sap taze soğan
1 yemek kaşığı kadar ince doğranmış taze zencefil
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 adet portakalın suyu
Oyster sos
2 yemek kaşığı Köri
1 çay kaşığı Paprika
Tuz
1 bardak Jasmine yada Basmati pirinç
1 ½ bardak su
Hazırlanışı: Zeytinyağı, portakal suyu ve oyster sosta marine edilmiş karidesleri, doğranmış taze soğan, sarımsak, renkli biberler ve taze zencefili iyice zeytinyağında çeviriyoruz. 2 yemek kaşığı köri, 1 çay kaşığı paprika ve tuzunu ekleyip karıştırarak pişiyoruz. Pirinci kızartırken karidesleri ekleyerek çeviriyoruz suyunu ekleyip pilavımızı karıştırarak pişiriyoruz.
Diğer taraftan ananasın ortasını çıkarıp ikiye bölüyoruz yada ortadan kesip içini oyabilirsiniz. Ben içini de pilava kattım ve pilavı ananas çanağına yerleştirerek servis yaptım.
Afiyetler.
Tarif:Mine Seymenli